Mijn naam is Sarah Keulen-Klinkenberg. In 2007 studeerde ik als klinisch psycholoog af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en in 2012 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond (RINO Rotterdam).
In de jaren na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest op verschillende afdelingen in verschillende functies binnen de forensische psychiatrie, de verslavingszorg, de basis - en specialistische ggz en medische psychologie. Ik heb daar behandelervaring opgedaan op het gebied van angst- en stemmingsklachten, werkgerelateerde en interpersoonlijke problematiek, traumaklachten, zelfbeeldproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. Mocht je benieuwd zijn naar mijn CV; een omschrijving van hetgeen ik gedaan heb, vind je op LinkedIn.
Naast mijn werk ben ik natuurlijk nog veel meer. En inmiddels geloof ik ook dat juist dat wat we in zijn totaliteit zijn en wat wij meemaken enorm van waarde is voor onze ontwikkeling als mens. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, mijn grootste liefdes én spiegels. In 2016 werd ons eerste kindje, onze zoon, geboren. Hij bleek het syndroom van down te hebben. Voor mij heeft zijn geboorte veel betekend. Hij laat mij zien hoe het is om in het moment te zijn en wezenlijk (zonder woorden) in contact te zijn. In het boek Mama'en van Nina Pierson schrijf ik een klein stukje over mijn ervaring als zogenaamde D-mama.
In 2017 verloor ik mijn moeder een week nadat ik haar had verteld dat ze weer oma zou worden. Ik schreef een tijd blogs over dit verlies via 'Ik mis je'. Dit schrijven werkte voor mij heel therapeutisch. De persoon die jou het leven gaf verliezen, is aangrijpend. Waar het verlies, het haar los moeten laten, aanvankelijk rauw en scherp voelde, heeft de rauwheid inmiddels ruimte gemaakt voor een nieuwe manier van 'vasthouden'.
Zelf heb ik ook gesprekken met therapeuten (gehad). Het houdt mij scherp wanneer ik mijn eigen angsten, onzekerheden en donkerte onder ogen kom. Het is een proces dat nooit af is. Alsof je een ui af pelt; iedere keer ontdek je weer een laag. Diep van binnen jouw kern, je authentieke zelf.
Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens tot meer in staat is dan die aanvankelijk dacht. Bij sommige laagjes van de ui lukt het om zelf tot inzicht en verandering te komen en soms is het fijn als iemand je hierin ondersteunt.